Националният шампионат за жени бе официално открит

На 13.05 и 14.05 се проведоха първите мачове от Националния Шампионат по софтбол и с тях сезонът бе официално открит! Тази година в шампионата ще вземат участие 4 отбора – Академичките (София), Атлетик (София), Ейнджълс (София) и Бейбс (Благоевград).

Шампионките от Академик започнаха колебливо първия си мач срещу Атлетик, като след първия ининг изоставаха с 5:1, след лошо начало на питчерката Александра Генова. Генова бе своевременно заменена от Илияна Тренчева, която не допусна повече точки до края на мача. С две резултатния нападения в пети и шести ининг, Академичките затвориха мача с резултат 5:12 и записаха първа победа за сезона.

Във вторият мач от програмата отборът на Ейнджълс победи служебно Бейбс, поради недостиг на играчи в началото на мача.

Последният мач за събота беше между Академик и Ейнджълс, където Академичките се наложиха с 8:1 и приключиха мача с нокаут в 5 ининг.
В неделя имаше не по-малко интересни мачове. Денят започна със среща между Бейбс и Академичките и това се оказа първият и единствен мач със седем пълни изиграни ининга за софтболния уикенд. След оспорван мач изпълнен с обрати в крайна сметка победата бе за Академичките с резултат 4:8.

Вторият мач бе между отборите Алтетик и Бейбс, който приключи едва в 4 ининг с резултат 1:11 за момичетата от Благоевград.

Последният мач от откриващия уикенд бе между Атлетик и Ейнджълс, в който Ангелите се наложиха с разлика от 12 точки и мачът завърши в 5 ининг при резултат 1:13.
Момичетата показаха страхотна игра и добрата им подготовка през зимните месеци определено даде резултат. Следващите мачове за сезона ще се проведат на 27.05 и 28.05 на стадион „Левски“ в град Дупница.
Ето и всички резултати от този уикенд:
13.05 АКАДЕМИЧКИ – АТЛЕТИК  12:5

13.05 БЕЙБС – ЕЙНДЖЪЛС 0:7

13.05 АКАДЕМИЧКИ – ЕЙНДЖЪЛС 8:1

 

14.05 БЕЙБС – АКАДЕМИЧКИ 4:8

14.05 АТЛЕТИК  – БЕЙБС 1:11

14.05 АТЛЕТИК – ЕЙНДЖЪЛС 1:13

Написано от