Конгрес на Европейските федерации по софтбол и бейзбол

От 15 до 17 февруари в словенският град Блед се състояха ежегодните конгреси на Европеските федерации по софтбол и бейзбол. Решението за съвместен конгрес бе взето миналата година, след като двете световни федерации обявиха, че ще кандидатстват заедно за връщане в олимпийската програма. БФСофтбол бе представена на от президента Юрий Алкалай и генералния секретар Гергана Ханджийска. Основна задача на конгреса бе избора на нов президент и ръководство. С удоволствия съобщаваме, че г-н Алкалай бе избран за вицепрезидент в новия борд с 25 от 30 възможни гласа. Като вицепрезидент г-н Алкалай ще отговаря за развитието на софтбола и особено за това в балканския регион.

Одобрена бе и кандидатурата на град Дупница за домакин на турнира за КЕШ, жени, гр.Б. Турнирът ще се проведе от 19 до 25 август, като участие са заявили 10 отбора. Честта на България ще защитават миналогодишните шампионки – Академичките от София.

Бяха определени и групите за предстоящите Европейски първенства за жени, кадетки и смесени отбори, на които български отбори няма да има, поради затрудненото финансово положения на федерацията.

През месец март ще бъде свикано ежегодното общо събрание на федерацията, основна тема на което ще бъде подготовката на предстоящите празненства послучай 25 години организиран бейзбол и софтбол в България. Като част от празненствата се предвижда организиране на Балкански първенства по софтбол за смесени отбори и бейзбол.

Написано от