Ейнджълс с дубъл за 2017

В последният септемврийски уикенд, на стадион „Левски“ в гр. Дупница се проведе турнира за купата на  България по софтбол за жени. В него взеха участие отборите на Академичките, Атлетик, Ейнджълс, Лъвове – НСА и сборният отбор девойки до 19г., а специални гости бяха и съседите ни от Сърбия – Wildcats. Първият ден от първенството започна с оспорван мач между Ейнджълс и Атлетик, който продължи отвъд прага на времевото ограничение от 1 час и 45 минути и завърши в 8-ми екстра ининг с категорична победа за ангелите. В следващия мач Академичките се изправиха срещу Лъвове – НСА и приключиха мача с убедителна победа в 4 ининг. В следващите мачове Уайлд кетс и Ейнджълс се наложиха убедително съответно над лъвиците и девойките с резултат 17:4 и 9:3. В последният мач за деня, Академичките имаха своите шансове срещу Уайлд кетс, но късата скамейка и отсъствието на основни играчи им попречи да вземат победата. Мачът завърши при резултат 10:5 за Уайлд кетс.

Неделните мачове бяха открити от сблъсъка между Атлетик и девойките, а веднага след това Атлетик се изправи срещу първия от другата група – Wildcats. Сръбкините успяха да надвият българските си противници с 10:2, което им осигури участие на финала.

В другият полуфинал Ейнджълс трудно надви Академичките с минималното 8:7.

Финалът за купата се изигра между Ейнджълс и Уайлд кетс, като след редовните 7 ининга ангелите надвиха сръбския си съперник и взеха купата на България, записвайки двойна победа за 2017-та. Основен принос за успеха има питчерката на Ейнджълс Янита Миленкова, която загаси бухалките на сръбкините.

Финално класиране за „Купа България“:
1. „Ейнджълс“
2. “Wildcats”- Сърбия
3. „Академички“
4. „Атлетик“
5. „Лъвове – НСА“
6. Девойки – сборен

Написано от