Девето злато за Академичките

Академичките от София спечелиха юбилейният двадесети Национален шампионат по софтбол за жени. Това е девето злато в историята на клуба след титлите от 95, 98, 99, 2000, 2001, 2008, 2009, 2010. Академичките спечелиха финалната серия 2:0 победи /8:7 и 4:3/ над отбора на Бейбс Благоевград. Благоевградчанки не се отказаха до последно и бяха близко до победата и в двата мача, благодарение на добрата игра на питчерката Александрина Богданова и кетчърката Любима Харизанова, която бе най-резултатния играч в благоевградското нападение.

Академичките, които не допуснаха загуба през целия сезон, започнаха серията нервно с поредица от грешки, но благодарение на добрата си игра в нападение успяха да се поздравят с победа в първия мач от серията. На гумата се изредиха Николета Конова, Александра Генова и Илияна Тренчева, като победата бе записана на Тренчева, която затвори последните 2 ининга без точка.

Във вторият мач Илияна Тренчева записа победа позволявайки 3 точки, нито една от които по нейна вина. В нападение се отличиха играещата треньорка Гергана Ханджийска с 4 хита и 1 RBI и третия бейзмен Николета Конова с 2 хита и 2 RBI.

Крайно класиране за сезон 2012:

1. Академички София

2. Бейбс Благоевград

3. Ейнджълс Дупница

4. Девълс Дупница

5. Атлетик София

6. Лъвове НСА София

Следващият уикенд започват мачовете от Купа България, където участие ще вземат отборите на Академик, Бейбс, Ейнджълс, Девълс и Атлетик.

Написано от