БЪЛГАРИЯ Е БАЛКАНСКИ ШАМПИОН ПО СОФТБОЛ ЗА ДЕВОЙКИ ДО 19 ГОДИНИ

Националният отбор по софтбол (девойки до 19 год.) за пореден път доказа, че България е водеща софтболна сила в Югоизточна Европа като убедително спечели първия официален Балкански шампионат за девойки. В общо 4 мача ( два в предварителната група, полуфинал и финал) нашите не допуснаха загуба и напълно заслужено триумфираха с Голямата награда на Белград (24-26.06.2011).

Във финала, след по-скоро липса на късмет, отколкото слаба игра момичетата изоставаха с 0:1 и 2:3, но след 4-тия ининг „намериха” ударите си и победиха със 6:4 Сърбия, чиито отбор показа голям напредък спрямо миналата година. Стартер за България беше Сара Маркова, която хвърля отлично до 4-тия ининг. Сред нея мача безапелационно „затвори” Николета Конова, която „даде” само 1 точка в 7-мия ининг, след като най-добрата батерка на Сърбия „закъсня” и направи двоен хит в обратния филд.

Селекцията на Националния отбор, дело на Гергана Ханджийска и Александрина Богданова, включваше състезателки от Академиците (София),

Атлетик (София),

Участието на девойките в Белград е първото от множеството предизвикателства пред БФ Софтбол за това лято. Предстоят Европейското първенство за смесени отбори в Дупница, Европейското първенство за жени в Италия и Купата на европейските шампиони отново в Дупница.Девълс (Дупница) и Ейнджълс(Дупница).

Написано от